All Posts

Τεχνολογίες AQUAPHOR

Η AQUAPHOR CORP. ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ Electrophor inc (ΗΠΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΙΛΤΡΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΜΕ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ AQUAPHOR ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Η AQUAPHOR  ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ: ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ.Aqualen. Ινώδες πολυμερές προσροφητικό. Είναι ένα μοναδικό ινώδες υλικό που δημιουργήθηκε από την Aquaphor.

Τα Φίλτρα με AQUALEN έχουν 33 φορές μεγαλύτερη επιφάνια φιλτραρίσματος σε σχέση με τα συμβατικά φίλτρα νερού. Επιπλέον περιορίζουν το  επίπεδο σκληρότητας του νερού. Μειώνουν αποτελεσματικά τα βαρέα μέταλλα όπως ο χαλκός, μόλυβδος, σίδηρος, υδράργυρος αλλά και τα ραδιενεργά ισότοπα, κάτι που τα συμβατικά φίλτρα δεν μπορούν να το κάνουν. Τα Φίλτρα με AQUALEN είναι καλύτερα στην καταπολέμηση  των μικροοργανισμών όπως μικρόβια κολοβακτηρίδια κλπ. Η παρουσία AQUALEN στο φίλτρο, σε συνεργασία με άνθρακα δημιουργεί  ένα ισχυρό συνεργικό αποτέλεσμα. Η υδρόφιλη ιδιότητά των ινών Aqualen επιτρέπει 100% τη διήθηση και φιλτράρισμα του νερού χωρίς να υπάρχει καμία  ακαθαρσία να παρακάμπτει το φίλτρο.

Read more

Φίλτρα ενεργού άνθρακα

Ο ενεργός ανθρακας ειναι μια αοσμη, αγευστη και μη τοξικη ουσια σε μορφη μαυρης σκονης. Παραγεται συνηθως απο φλοιο καρυδας. Ειναι ενα 100% φυσικο προιον, παρομοιος με τον απλο ανθρακα, επεξεργαζεται ομως με διαφορετικο τροπο που του επιτρεπει να εχει μια εξεραιτικα πορωδη επιφανεια. Οι ποροι αυτοι αυξανουν σημαντικα το εμβαδον της επιφανειας του. Χαρακτηριστικα αναφερουμε οτι ενα κυβικο εκατοστο ενεργου ανθρακα εχει το ιδιο εμβαδον με μια επιφανεια 50000 τετραγωνικων μετρων.

Εχει την ικανοτητα να δεσμευει διαφορες βλαβερες ουσιες που ερχονται σε επαφη μαζι του, ειτε ειναι σε υγρη, ειτε ειναι σε αερια μορφη και παντα σε ποσοτητες πολλαπλασιες απο το βάρος του, οπως για παραδειγμα το χλωριο, το χλωροφορμιο, τις βιομηχανικες οργανικες ενωσεις, το οργανικο χρωμα, τα βαρεα μεταλλα, τα πετρελαιοειδη, τα αιωρουμενα σωματιδια,την αμμο, τη σκουρια, τη λασπη, τα χωματα κ.λ.π 

Read more

Το νερό, μετά τη χρήση φίλτρων

Η ιστορία της φίλτρανσης του νερού

Το πρώτο πολλαπλό φίλτρο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό Antonio Porzio το 1685 και περιλάμβανε ιζηματοποίηση και φίλτρανση από άμμο, ενώ το 1746 ο Παριζιάνος επιστήμονας Joseph Amy, κατασκεύασε τα πρώτα φίλτρα οικιακής χρήσης, με υλικά το σφουγγάρι, το κάρβουνο και το μαλλί.

Η πρώτη κίνηση για την φίλτρανση του νερού μιας ολόκληρης πόλης έγινε με φίλτρα άμμου στα μέσα του 18ου αιώνα στο Λονδίνο. Το 1804, στο Paisley της Σκωτίας ολοκληρώθηκε μία από τις πρώτες εγκαταστάσεις παροχής φιλτραρισμένου νερού από πόλη σε πόλη, μέσω σωληνώσεων. Η κινητήρια δύναμη της μονάδας ήταν τα άλογα, που κινούσαν τις αντλίες, ενώ τα υλικά των φίλτρων ήταν η άμμος και ο άνθρακας, που έπρεπε να τα αντικαταστούν κάθε έξι ώρες.

Στις αρχές του 20ου αιώνα η χλωρίωση έγινε η πιο δημοφιλής μέθοδος απολύμανσης στις Η.Π.Α. και χάρη σ’ αυτήν, οι περιπτώσεις δυσεντερίας, τύφου και χολέρας μειώθηκαν κατακόρυφα.

Read more

Παράμετροι πόσιμου νερού

Το νερό που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση δεν πρέπει να περιέχει χημικές ουσίες και μικροοργανισμούς σε ποσότητες που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Πρέπει να είναι ασφαλές και ακίνδυνο για την υγεία, να μην είναι θολό και να μην έχει χρώμα και δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Η τοποθεσία, η κατασκευή, η λειτουργία και η επίβλεψη μιας πηγής υδροληψίας (πηγές, δεξαμενές, επεξεργασία και διανομή νερού) πρέπει να είναι τέτοιες που να αποκλείουν οποιαδήποτε ρύπανση και του νερού.

Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν καθιερώσει πρότυπα ποιότητας του πόσιμου νερού που εφαρμόζουν στην επικράτειά τους και χρησιμοποιούν μεθόδους ανάλυσης και έκφρασης των αποτελεσμάτων παρόμοιες για να είναι εύκολη η σύγκριση μεταξύ τους.
Επίσης, επιδημίες από ασθένειες υδρικής προέλευσης μπορεί να αποφευχθούν εάν γίνονται αυστηροί έλεγχοι από τους υπευθύνους των συστημάτων υδροληψίας και τις αρμόδιες αρχές υγείας, όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Read more

Δυσάρεστη οσμή χλωρίου

Το Χλώριο είναι το πιο κοινό απολυμαντικό μέσο. Σκοπός του να καταπολεμήσει τα μικρόβια και βακτήρια που αναπτύσσονται στο νερό καθώς αυτό όπως όλοι ξέρουμε είναι ζωντανός οργανισμός. Ο πιο κοινός τρόπος αναγνώρισης του είναι η δυσάρεστη γεύση και οσμή .Το πιο επικίνδυνο όμως είναι οι ενώσεις που δημιουργούνται. Τα τρικλομεθάνια είναι ενώσεις οι οποίες δημιουργούνται από την αντίδραση του χλωρίου με κάποιες φυσικές οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στο ακατέργαστο νερό. Η αντίδραση αυτή συμβαίνει κατά την διάρκεια απολύμανσης-χλωρίωσης του νερού. Στα τρικλομεθάνια περιλαμβάνονται το χλωροφόρμιο, το βρωμοφόρμιο, το βρωμοδεχλωρομεθάνιο και το διβρωμοχλωρομεθάνιο όπου μαζί με το διχλωροοξικό οξύ .Και στην περίπτωση αυτή με ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα μπορούμε να απομακρύνουμε την δυσοσμία

Read more